Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kibédi népmesék Ráduly Jánostól

Ár:
4.000 Ft
Cikkszám: 2311-400
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A Hallgasd-olvasd-mondd! sorozat első darabja huszonegy Kis-Küküllő menti, kibédi népmesét tartalmaz, Ráduly János erdélyi folklórgyűjtő, tanár, műfordító gyűjtéséből, korábban kiadott, mára antikvár könyveiből válogatva, hangzómelléklettel, Streicher András illusztrációival.

Leírás és Paraméterek

Válogatásunkban bemutatjuk a kibédi népmesekincs nyelvi és tartalmi szépségei mellett műfaji gazdagságát is: tündérmeséket, hazugságmeséket, állatmesét, tréfás mesét, formulamesét és rászedettördög-mesét is közlünk.

Az igényes olvasást, tájékozódást utószó, tájszójegyzék, a kibédi mesemondók adatai, a mesék tipológiai besorolása és a mesemondók rövid bemutatása is segíti.

Az eredeti kibédi mesemondók hangja, a magnószalagok elvesztek, ezért a meséket hat mai hivatásos mesemondó (Bukovics János, Dóra Áron, Fábián Éva, Klitsie-Szabad Boglárka, Kovács Marianna, Soós Emőke) mondja el, fejből, a hagyományos magyar mesemondás improvizatív stílusában.

A Hallgasd – olvasd – mondd! sorozatcím is jelzi: az olvasókat, hallgatókat arra bátorítjuk, maguk is mondják tovább a meséket. Ehhez nyújt segítséget a melléklet weboldala, amelyről meghallgathatók, illetve külön-külön vagy egyben letölthetők a mesék – a link ehhez a könyvben található.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!