Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Copán György bálványosváraljai furulyás-énekes népzenei világa

Ár:
8.500 Ft
Cikkszám: 2311-414
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Nesztor Iván – Lehőcz Alexandra: Copán György bálványosváraljai furulyás-énekes népzenei világa (1-2. kötet)

A kiadvány az erdélyi nagy furulyások utolsó generációjához tartozó Copán György népzenei világát mutatja be monografikus igénnyel.

Az első kötetben a szerzők Bálványosváralja bemutatása után, két tanulmányban vizsgálják a furulyán játszott és az énekelt dallamok díszítményeit, valamint az előadásmód sajátosságait. A zenei elemzések mellett hangsúlyt kapnak a Copán György által mesélt történetek is, amelyek látni engedik a mindennapokat jó humorral, bölcs gondolkodással megélő embert.

A második kötetben, a Copán György dallamairól készült részletes lejegyzésekkel, és az ehhez kapcsolódó, online mellékleten elérhető hangzó- és videóanyaggal együtt, megismerhetjük Bálványosváralja népdalkincsének jelentős részét, illetve bepillantást nyerhetünk a kíséret és tánc által nem szabályozott furulyás és énekes dallamok variálásának lehetőségeibe.

Az online melléklet a furulyás, énekes hangfelvételeken és a Copán Györgyről készült portréfilmen kívül kottákat, valamint a szövegvariánsokat és a dallamegyezéseket tartalmazza. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!