Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Copán György bálványosváraljai furulyás-énekes népzenei világa
8.500 Ft

Copán György bálványosváraljai furulyás-énekes népzenei világa

8.500 Ft
Cikkszám: 2311-414
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Nesztor Iván – Lehőcz Alexandra: Copán György bálványosváraljai furulyás-énekes népzenei világa (1-2. kötet)

A kiadvány az erdélyi nagy furulyások utolsó generációjához tartozó Copán György népzenei világát mutatja be monografikus igénnyel.

Az első kötetben a szerzők Bálványosváralja bemutatása után, két tanulmányban vizsgálják a furulyán játszott és az énekelt dallamok díszítményeit, valamint az előadásmód sajátosságait. A zenei elemzések mellett hangsúlyt kapnak a Copán György által mesélt történetek is, amelyek látni engedik a mindennapokat jó humorral, bölcs gondolkodással megélő embert.

A második kötetben, a Copán György dallamairól készült részletes lejegyzésekkel, és az ehhez kapcsolódó, online mellékleten elérhető hangzó- és videóanyaggal együtt, megismerhetjük Bálványosváralja népdalkincsének jelentős részét, illetve bepillantást nyerhetünk a kíséret és tánc által nem szabályozott furulyás és énekes dallamok variálásának lehetőségeibe.

Az online melléklet a furulyás, énekes hangfelvételeken és a Copán Györgyről készült portréfilmen kívül kottákat, valamint a szövegvariánsokat és a dallamegyezéseket tartalmazza.